Ga terug

Hoe lang moet varkenshaas bakken?

Ruim vooraf de varkenshaas uit de koelkast halen om het vlees op kamertemperatuur te laten komen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 2 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 155 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 800 Gram Varkenshaas
  • Boter
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Dep het vlees voor het bakken droog met keukenpapier.
  • Boter in een koekenpan of braadpan doen en verhitten op een hoog vuur.
  • Doe de varkenshaas voorzichtig in de boter en bak het vlees rondom bruin in ongeveer 1 minuut.
  • Verlaag nu het vuur en gaar het vlees langzaam in 12 tot 15 minuten.
  • Haal het vlees uit de pan en wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat het vlees nog 2 minuten rusten.
  • Haal de varkenshaas uit de folie en voeg eventueel peper en zout toe.
Trefwoord Varkenshaas bakken