Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet forel bakken?

Een heerlijke zoetwatervis

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Forel bakken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 145 kcal

Ingredi├źnten

  • 800 Gram Forel
  • Boter of olie

Bereiding

Meestal wordt forel in een pan gebakken.

  1. Daartoe smelt je boter of je verhit goede olijfolie in een braadpan of koekenpan.

  2. De pan op een middelhoog vuur warm laten worden.

  3. Leg de schoon gemaakte forel in een ondiepe schaal en strooi zout en peper, eventueel ook bloem of iets dergelijks, over beide kanten van de vis.

  4. Zet het vuur hoger, en leg voorzichtig de hele vis in de pan. Bak de forel gedurende 5 minuten aan beide kanten.

  5. Je kunt heel makkelijk zien als de forel gaar is, want dan valt het vlees makkelijk van de vis.

Een andere methode om een forel te bakken is in de oven, of op de barbecue.

  1. Daartoe verwarm je de oven voor op 180 graden, en doet boter of goede olijfolie in koekenpan.

  2. Strooi weer zout en peper over de vis, en eventueel bloem of andere kruiden, en bak de forel in de braadslede of ovenschaal.

  3. Bak de forel gedurende 1 tot 2 minuten in de koekenpan.

  4. Leg een beetje boter of olijfolie in de braadslede of ovenschaal en doe de forel over van de koekenpan in de ovenschaal. Nog handiger is overigens een speciale pan die ook in de oven kan.

  5. Je kunt overigens gewone boter ook vervangen door kruidenboter, en in de braadslede of ovenschaal kun je ook hele takjes diverse kruiden, uien, knoflook, en dergelijke bijvoegen voor nog meer smaak.

  6. Bak de vis nu gedurende 10 tot 12 minuten in de oven.