Ga terug

Hoe lang moet banaan bakken?

Wil je dit gerecht zelf maken, dan heb je de volgende ingrediënten nodig:
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 175.67 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 100 Gram Zelfrijzend bakmeel
  • 1 Deciliter Melk
  • 1 Ei
  • Snufje Zout
  • 4 Rijpe bananen
  • Olie om in te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie
  • Poedersuiker

Instructies
 

  • De olie verhitten in een stevige pan, of in de frituurpan. Let op je kunt dit gerecht eigenlijk niet bakken in frituurvet. Olie is gezonder en veel lekkerder.
  • Bakmeel, melk, ei, en het snufje zout mengen tot een glad beslag.
  • De bananen van de schil ontdoen. Eén keer de banaan halveren, en beide helften in de lengte doormidden snijden.
  • Dompel een stuk banaan helemaal onder in het beslag. Haal het met bijvoorbeeld een vork weer uit het beslag en laat het voorzichtig in de olie glijden.
  • Gebruik je een grote pan of frituurpan, kun je meer stukken banaan tegelijkertijd aan de olie toevoegen.
  • Als de onderkant goudbruin is geworden draai je de stukken banaan om.
  • Haal de gebakken banaan uit de olie en leg ze op een stukje keukenpapier.
  • Serveren met poedersuiker.
Trefwoord Gebakken banaan