Hoe lang moet banaan bakken?
Wil je dit gerecht zelf maken, dan heb je de volgende ingrediënten nodig:
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 175.67 kcal
- 100 Gram Zelfrijzend bakmeel
- 1 Deciliter Melk
- 1 Ei
- Snufje Zout
- 4 Rijpe bananen
- Olie om in te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie
- Poedersuiker
De olie verhitten in een stevige pan, of in de frituurpan. Let op je kunt dit gerecht eigenlijk niet bakken in frituurvet. Olie is gezonder en veel lekkerder. Bakmeel, melk, ei, en het snufje zout mengen tot een glad beslag.
De bananen van de schil ontdoen. Eén keer de banaan halveren, en beide helften in de lengte doormidden snijden.
Dompel een stuk banaan helemaal onder in het beslag. Haal het met bijvoorbeeld een vork weer uit het beslag en laat het voorzichtig in de olie glijden.
Gebruik je een grote pan of frituurpan, kun je meer stukken banaan tegelijkertijd aan de olie toevoegen.
Als de onderkant goudbruin is geworden draai je de stukken banaan om.
Haal de gebakken banaan uit de olie en leg ze op een stukje keukenpapier. Serveren met poedersuiker.
Trefwoord Gebakken banaan