Haal de biefstuk uit de koelkast, en laat het vlees minimaal een uur op kamertemperatuur komen.
Olijfolie in een koekenpan verhitten. Als het heet is leg je de biefstukjes in de pan. Schroei het vlees rondom in korte tijd dicht.
Verlaag het vuur en voeg een klont roomboter toe aan de olie.
Voeg ook wat zout en peper aan de olie toe
Bak nu de biefstukjes in 6 tot 7 minuten rosé, of in 5 minuten medium rare. Dit doe je door het vlees regelmatig heen en weer te bewegen, en door regelmatig omdraaien.
Het vlees uit de pan halen en afdekken met aluminiumfolie. Laat het even rusten. Daarnaast maken we een jus van port en wildfond.
Maak de sjalotten schoon en snij deze in vieren.
Doe de sjalotten in het bakvet, en voeg de wildfond, de takjes tijm, de port, en een scheut sinaasappelsap toe.
Roer de jus goed door, en voeg naar smaak zout en peper toe.