Ga terug

Hoe Reebiefstuk bakken?

In dit recept bakken we de reebiefstuk in een koekenpan. Onderstaand recept is voor 2 personen.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 2 Personen
calorieën 121 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • Olijfolie
  • 4 Sjalotjes
  • Roomboter
  • 50 Milliliter Port
  • 150 Milliliter Wildfond
  • 2 Takjes Verse tijm
  • Vers geperst sinaasappelsap
  • 2 Reebiefstukjes

Instructies
 

  • Haal de biefstuk uit de koelkast, en laat het vlees minimaal een uur op kamertemperatuur komen.
  • Olijfolie in een koekenpan verhitten.
  • Als het heet is leg je de biefstukjes in de pan. Schroei het vlees rondom in korte tijd dicht.
  • Verlaag het vuur en voeg een klont roomboter toe aan de olie.
  • Voeg ook wat zout en peper aan de olie toe
  • Bak nu de biefstukjes in 6 tot 7 minuten rosé, of in 5 minuten medium rare. Dit doe je door het vlees regelmatig heen en weer te bewegen, en door regelmatig omdraaien.
  • Het vlees uit de pan halen en afdekken met aluminiumfolie. Laat het even rusten.
  • Daarnaast maken we een jus van port en wildfond.
  • Maak de sjalotten schoon en snij deze in vieren.
  • Doe de sjalotten in het bakvet, en voeg de wildfond, de takjes tijm, de port, en een scheut sinaasappelsap toe.
  • Roer de jus goed door, en voeg naar smaak zout en peper toe.
Trefwoord Reebiefstuk bakken