Ga terug

Hoe Fazantfilet bakken?

In dit recept bakken we de fazantfilets in een koekenpan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Totale tijd 19 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Porties
calorieën 229 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 Fazantfilets
  • 4 Eetlepels Vloeibare boter
  • Scheutjes goede olijfolie
  • Paar takjes tijm.
  • Zout en peper

Instructies
 

  • De filets ruim 30 minuten voor het bakken uit de koelkast halen, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  • Dep he vlees met keukenpapier rondom droog.
  • Doe de vloeibare bote in een koekenpan, en voeg het scheutjes olijfolie toe.
  • Verhit dit op een middelhoog vuur, en voeg de takjes tijm toe.
  • Als de boter bruin begint te kleuren leg je voorzichtig de fazantfilet in de pan.
  • Bak het vlees rondom bruin, en zet het vuur vervolgens laag.
  • Bak het vlees in 6 tot 7 minuten.
  • Haal de filets uit de pan en kruid het vlees naar smaak met zout en peper.
Trefwoord Fazantfilet bakken