Ga terug
Afdrukken

Hoe Kaassoufflé bakken?

In het onderstaande recept bakken we de kaassoufflés in de friteuse, onder het recept hebben we ook opgenomen als je ze anders wilt bakken.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Kaassoufflé bakken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 23 minuten
calorieën 152 kcal

Ingrediënten

  • 4 Kaassoufflés

Bereiding

  1. De friteuse voor verwarmen op 1890 graden. Met een moderne friteuse is het vet warm genoeg als het lampje uitgaat.

  2. Haal het maandje uit de olie of frituurvet, en leg de soufflés voorzichtig in het mandje.
  3. Het maandje langzaam in de olie of in het frituurvet laten zakken en de soufflés ongeveer 1,5 minuut laten bakken.
  4. De soufflés omdraaien, en nog maal ongeveer 2 minuten laten bakken totdat de soufflés goudbruin zijn.
  5. Uit de olie halen en uit laten lekken op keukenpapier.

Tips

In de oven of airfryer bakken

Oven of airfryer voor verwarmen op 200 graden. De soufflés op een rooster leggen en in ongeveer 8 minuten goudbruin bakken.