Ga terug

Hoe romaine sla bakken?

In het onderstaande recept bakken we de sla met tomaatjes en bacon, waarbij de kleine kropjes in de lengte doormidden gesneden worden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 13 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 4 Personen
calorieën 16 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 Kropjes Romaine sla
  • 150 Gram Bacon in reepjes
  • 2 Eetlepels olijfolie+1 Eetlepel Balsamico azijn
  • 12 Chrrytomaatjes
  • 150 Milliliter Yoghurt
  • 1 Citroen
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Bak de reepjes bacon in een droge koekenpan zonder boter of olie. Laat de reepjes daarna uitlekken om een stuk keukenpapier.
  • De tomaten in vier partjes snijden.
  • De citroen schoonboenen, de schil raspen, en uitpersen.
  • Meng de rasp, de yoghurt, een beetje sap, en naar smaak zout en peper door elkaar.
  • Snij de kropjes Romaine sla in de lengte doormidden.
  • Olie en balsamico azijn mengden, en hiermee de sla aan de snijkant insmeren.
  • Een koekenpan op een middelhoog vuur verhitten.
  • Leg de sla met de snijkant naar beneden in de pan.
  • Bak de sla in ongeveer 3 minuten.
  • Leg de sla met de snijkant naar boven op een bord, verdeel de tomaat en de bacon erover, en doe er wat yoghurt over.
Trefwoord Romaine sla bakken