Ga terug

Hoe slavink bakken?

We bereiden de slavink in het onderstaande recept in een koekenpan. De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 18 minuten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 279 kcal

Equipment

  • 1 Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 Slavinken
  • 4 Eetlepels Boter om in te braden
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat de slavinken minimaal een half uur vooraf uit de koelkast zijn gehaald om op kamertemperatuur te komen. Heb je het vlees ingevroren, kun je dit het beste eerst in de koelkast laten ontdooien, en dan ook weer een half uur uit de koelkast op kamertemperatuur laten komen.
  • Haal het vlees uit de verpakking, en dep het met keukenpapier droog.
  • De boter in een koekenpan verhitten om een middelhoog vuur.
  • Als de boter bruin kleurt leg je de slavinken voorzichtig in de boter, en bakt het vlees rondom in ongeveer 3 minuten bruin. Daarbij moet je vooral opletten dat het spek niet verbrand.
  • Het vuur verlagen en de slavinken gedurende 15 minuten laten garen. Wel regelmatig omdraaien.
  • Als het vlees bruin en gaar is, kun je nog naar smaak peper en zout erover strooien.
Trefwoord Slavink bakken