Ga terug

Hoe chipolata bakken?

In dit recept bakken we de chipolata worstje in een koekenpan. Dit kun je ook in een braadpan doen, en natuurlijk kunnen de worstje ook gebakken worden op de barbecue of in de oven.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Totale tijd 19 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 Personen
calorieën 268 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 8 Chipolata worstje
  • Klontje boter

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat de worstje voor het bakken helemaal op kamertemperatuur zijn. Zijn de worstje nog koud kan hierdoor de buitenkant scheuren, en kan het vlees ook niet overal even goed gebakken worden.
  • Doe een klontje boter in een koekenpan en smelt dit op een middelhoog vuur.
  • Doe de worstjes in de pan en bak de worstjes rondom bruin in ongeveer 1 minuut.
  • Verlaag het vuur en bak de chipolata nog 6 tot 8 minuten op een laag vuur, totdat de worstjes gaar en bruin zijn. Wel af en toe omdraaien tijdens het bakken.
Trefwoord Chipolata bakken