In dit recept bakken we de chipolata worstje in een koekenpan. Dit kun je ook in een braadpan doen, en natuurlijk kunnen de worstje ook gebakken worden op de barbecue of in de oven.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Frans
Trefwoord
Chipolata bakken
Voorbereidingstijd10minuten
Bereidingstijd9minuten
Totale tijd19minuten
Porties4Personen
calorieën268kcal
Ingrediënten
8Chipolata worstje
Klontje boter
Instructies
Zorg ervoor dat de worstje voor het bakken helemaal op kamertemperatuur zijn. Zijn de worstje nog koud kan hierdoor de buitenkant scheuren, en kan het vlees ook niet overal even goed gebakken worden.
Doe een klontje boter in een koekenpan en smelt dit op een middelhoog vuur.
Doe de worstjes in de pan en bak de worstjes rondom bruin in ongeveer 1 minuut.
Verlaag het vuur en bak de chipolata nog 6 tot 8 minuten op een laag vuur, totdat de worstjes gaar en bruin zijn. Wel af en toe omdraaien tijdens het bakken.