Hoe Tempeh bakken?
We bakken de tempeh in dit recept, en voegen daarnaast ook de nodige smaak toe. Het recept is voor 1 persoon, en kun je makkelijk omzetten naar meerdere personen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Wachttijd 30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Persoon
calorieën 227 kcal
- Een derde deel van een blok tempeh
- 1 Eetlepel Donkere miso pasta
- 1 Eetlepel Zonnebloemolie
- 1 Theelepel Tomatenpuree
- 2 Eetlepels Sojasaus
- 1 Eetlepel Olijfolie
- Peper en zout
- 1 Theelepel Dadelsiroop
- 0,5 Teentje knoflook schoongemaakt en fijngesneden
- 0,5 Theelepel Paprikapoeder
- 0,5 Theelepel Komijnpoeder
Snij de tempeh in plakjes, maar niet te dik.
Maak een marinade van de sojasaus, de miso pasta, de dadelsiroop, de knoflook, het paprikapoeder, het komijnpoeder, tomatenpuree, en de olijfolie.
Meng goed door elkaar, doe de plakken tempeh in een bakje, en giet de marinade erover.
Ongeveer 30 minuten laten trekken in de koelkast.
In een wok de olijfolie verhitten en voorzichtig de uitgelekte tempeh erin leggen.
Vuur verlagen naar middelhoog, en de plakken rondom goudbruin en krokant bakken in enkele minuten.