Ga terug

Hoe Tempeh bakken?

We bakken de tempeh in dit recept, en voegen daarnaast ook de nodige smaak toe. Het recept is voor 1 persoon, en kun je makkelijk omzetten naar meerdere personen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Persoon
calorieën 227 kcal

Equipment

  • wok

Ingrediënten
  

  • Een derde deel van een blok tempeh
  • 1 Eetlepel Donkere miso pasta
  • 1 Eetlepel Zonnebloemolie
  • 1 Theelepel Tomatenpuree
  • 2 Eetlepels Sojasaus
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 Theelepel Dadelsiroop
  • 0,5 Teentje knoflook schoongemaakt en fijngesneden
  • 0,5 Theelepel Paprikapoeder
  • 0,5 Theelepel Komijnpoeder

Instructies
 

  • Snij de tempeh in plakjes, maar niet te dik.
  • Maak een marinade van de sojasaus, de miso pasta, de dadelsiroop, de knoflook, het paprikapoeder, het komijnpoeder, tomatenpuree, en de olijfolie.
  • Meng goed door elkaar, doe de plakken tempeh in een bakje, en giet de marinade erover.
  • Ongeveer 30 minuten laten trekken in de koelkast.
  • In een wok de olijfolie verhitten en voorzichtig de uitgelekte tempeh erin leggen.
  • Vuur verlagen naar middelhoog, en de plakken rondom goudbruin en krokant bakken in enkele minuten.
Trefwoord Tempeh bakken