Ga terug

Hoe kabeljauwhaas bakken?

We bakken het stuk kabeljauw hieronder in de koekenpan, maar het kan eventueel ook worden klaargemaakt op de barbecue, in de airfryer, of in de gewone oven.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 16 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
calorieën 72 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 Kabeljauwhaasjes
  • Boter
  • 1 Ei
  • Paneermeel
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Ei los kloppen.
  • Doe het geklopte ei in een diep bord, en het paneermeel in een ander diep bord.
  • Dep met keukenpapier de haasjes droog, en kruid beide kanten met zout en peper.
  • Haal de haasjes eerst door het geklopte ei zodat het helemaal bedekt is met ei, en vervolgens door het paneermeel . Zorg dat het aan beide kanten bedekt is met paneermeel.
  • Klop eventueel het teveel aan paneermeel eraf.
  • Boter in een koekenpan verhitten totdat de boter bruin wordt.
  • Leg voorzichtig de haasjes in de warme boter, en bak de vis aan beide kanten gaar. Dit duurt ongeveer 6 minuten, waarbij je de vis regelmatig moet omdraaien.
Trefwoord Kabeljauwhaas bakken