Ga terug

Hoe frikandel bakken?

In dit recept bakken we de frikandel gewoon in de friteuse. Wil je toch het vlees in koekenpan of braadpan bakken, snij ze dan in stukken van ongeveer 2 tot 3 centimeter, verhit wat boter in een pan, en bak vervolgens de frikandel rondom bruin en gaar.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 14 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Stuks
calorieën 200 kcal

Equipment

  • friteuse

Ingrediënten
  

  • 4 Frikandellen

Instructies
 

  • Ontdooi de frikandellen niet voor het bakken.
  • Verhit de friteuse tot 180 graden.
  • Doe 4 frikandellen in het maandje van de friteuse, en doe het mandje voorzichtig in de hete olie of vet.
  • Ongeveer 4 minuten laten bakken of frituren, totdat de frikandellen rondom goudbruin zijn geworden.
Trefwoord Frikandel bakken