Ga terug

Hoe Mexicano bakken?

Mexicano maken? Dat doe we in het onderstaande recept, dus je hebt wat meer tijd nodig als bij het bakken van een supermarktvariant.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 3 Stuks
calorieën 297 kcal

Equipment

  • friteuse

Ingrediënten
  

  • 250 Gram Kipfilet
  • 100 Gram Gehakt half om half
  • 1 Kleine ui
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Eetlepel Paneermeel
  • 1 Eetlepel Sambal oelek
  • Snufje zout
  • Snufje Paprikapoeder
  • Snufje Peper

Instructies
 

  • De kipfilet in blokjes snijden. Doe de blokjes kip en het gehakt in een keukenmachine waarmee je het vlees kunt malen.
  • Ui en knoflook schoonmaken.
  • Voeg de uit in stukjes gesneden, de knoflook, het paneermeel, de sambal oelek, het snufje zout, het snufje paprikapoeder, en het snufje peper toe.
  • Maal en meng het tot een glad mengsel.
  • Vervolgens een snijplank of het werkblad bekleden met vershoudfolie en daar het mengsel uit de keukenmachine op leggen.
  • Vorm met de handen 2 tot 3 rechthoeken van het mengsel, en druk met de steel van een lepel of mes in de rechthoeken om de gewenste en typische mexinao-vorm te krijgen.
  • Een pan vullen met water en aan de kook brengen.
  • Wikkel het vershoudfolie erom heen, en doe het vlees voorzichtig in het kokende water.
  • Hou het in de gaten, want als je ziet dat het vlees aan de buitenkant begint te kleuren en te garen, haal je de mexicano uit het kokende water.
  • Friteuse aanzetten op 180 graden,
  • Vershoudfolie van het vlees halen, en in de hete olie laten glijden.
  • Rondom laten bakken tot ze gaar zijn, en natuurlijk prachtig bruin zijn geworden.
Trefwoord Mexicano bakken