Ga terug

Hoe lang moet Kaas bakken?

In dit recept bakken we de kaas, die we eerst nog paneren, in een friteuse. Voor de friteuse gebruiken we geen frituurvet maar een zonnebloemolie.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 26 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 390 kcal

Equipment

  • friteuse

Ingrediënten
  

  • 300 Gram Beleggen Edammer in één stuk
  • 4 eetlepels Paneermeel
  • Zonnebloemolie
  • 3 Eetlepels Bloem
  • 1 Eetlepels Grove mosterd
  • 3 Eetlepels Water

Instructies
 

  • Doe de bloem in een diep bord. Roer de mosterd en de 3 eetlepels water erdoor.
  • Het paneermeel doen we ook in een diep bord.
  • Snij de kaas in vier gelijke stukken.
  • De de stukken eerst door de boem, en daarna door het paneermeel . Zorg ervoor dat de kas helemaal bedekt is met de bloem, en ook helemaal met het paneermeel .
  • Verhit de olie in een friteuse of pan, op ongeveer 180 graden.
  • Leg de stukken kaas voorzichtig in de hete olie en bak de kaas ongeveer 4 tot 6 minuten. Eventueel een keer omdraaien met bijvoorbeeld een vleesvork.
  • Uit laten lekker op keukenpapier.
Trefwoord Gebakken kaas