Ga terug

Hoe Kalfsoester bakken?

Als je het vlees in de koelkast of vriezer hebt bewaard, moet je het tijdig op kamertemperatuur laten komen. Dat wil zeggen minimaal een half uur vooraf uit de koelkast.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Rusttijd 2 minuten
Totale tijd 16 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 143 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 Kalfsoesters
  • 4 Eetlepels vloeibare bakboter

Instructies
 

  • Als het vlees op kamertemperatuur is, droog deppen met keukenpapier.
  • De boter in een koekenpan op een hoog vuur verhitten.
  • Als de boter bruin kleurt leg je de oesters er voorzichtig in.
  • Bak de kalfsoester in een minuut rondom bruin.
  • Vuur verlagen en het vlees gedurende 3 minuten laten bakken. Het vlees in beweging houden en ook omdraaien.
  • Haal het vlees uit de pan en verpak het gedurende 2 minuten in aluminiumfolie om te laten rusten.
  • Daarna bestrooien met zout en peper naar smaak.
Trefwoord Kalfsoester bakken