Ga terug

Hoe Fusilli koken?

In het onderstaande recept gaan we uit van koken totdat deze pasta beetgaar is.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 350 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 400 Gram Fusilli
  • Olijfolie

Instructies
 

  • In een grote pan doe je per 100 gram pasta 1 liter water. Hier gebruiken we dus 4 liter water.
  • Voeg een snuf zout toe, en bren het water aan de kook. Roer af en toe het water om, zodat het zout op kan lossen.
  • Voeg de fusilli voorzichtig aan het water toe, en breng het opnieuw aan de kook.
  • Laat het gedurende 11 tot 13 minuten koken. Een grotere hoeveelheid heeft langer nodig.
  • Afgieten in een vergiet en weer terug doen in de pan.
  • Giet een scheut olijfolie door de pasta en roer de pasta voorzichtig om. De olijfolie zorgt ervoor dat de pasta na het koken niet aan elkaar plakt.
Trefwoord Fusilli koken