Ga terug
Afdrukken

Hoe Fusilli koken?

In het onderstaande recept gaan we uit van koken totdat deze pasta beetgaar is.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Fusilli koken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 18 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 350 kcal

Ingredi├źnten

  • 400 Gram Fusilli
  • Olijfolie

Instructies

  1. In een grote pan doe je per 100 gram pasta 1 liter water. Hier gebruiken we dus 4 liter water.

  2. Voeg een snuf zout toe, en bren het water aan de kook. Roer af en toe het water om, zodat het zout op kan lossen.
  3. Voeg de fusilli voorzichtig aan het water toe, en breng het opnieuw aan de kook.
  4. Laat het gedurende 11 tot 13 minuten koken. Een grotere hoeveelheid heeft langer nodig.
  5. Afgieten in een vergiet en weer terug doen in de pan.

  6. Giet een scheut olijfolie door de pasta en roer de pasta voorzichtig om. De olijfolie zorgt ervoor dat de pasta na het koken niet aan elkaar plakt.