Leg de stukken klapstuk tussen twee vellen vershoudfolie en sla het plat met een vleeshamer of met de onderkant van een steelpan.
Een eetlepel boter in een gewone pan verhitten en hierin het vlees aan alle kanten aanbakken. Doe de bouillon erbij, en ook de jeneverbessen en kruidnagels.
Breng het geheel aan de kook, en hou het 2 uur tegen de kook aan. Zo kan het vlees rustig gaar worden.
Wortels schoonmaken en in blokjes snijden.
Schil de aardappelen en snij grote aardappelen kleiner.
Uien schoonmaken en in ringen snijden.
Na 2 uur halen we het vlees uit de pan. Schenk de bouillon door een zeef in een grote pan om de stamppot te maken. Voeg wortel en ui toe, en breng het aan de kook.
Leg het vlees weer terug in de pan, boven op de wortelen. Deksel op de pan doen en 10 minuten laten koken. Doe na 10 minuten de aardappelen erbij en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken.
Haal nu het vlees uit de pan, leg het op een bord, en dek het af met aluminiumfolie. De aardappelen en groente afgieten en stamp het tot een stamppot.
Voeg de rest van de boter toe om het lekker smeuïg te maken.
Het vlees in stukken snijden.
De stamppot met klapstuk en grove mosterd serveren.