Ga terug

Hoe lang moet een spiegelei bakken?

Een spiegelei bakken hoeft niet moeilijk te zijn, als je weet hoe het moet.
Voorbereidingstijd 6 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Persoon
calorieën 158 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 Ei
  • Ongeveer 10 Gram Ongezouten roomboter
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Voorzichtig het ei boven een kom breken, waarbij de dooie heel moet blijven.
  • Op een middelhoog vuur de boter in een koekenpan laten smelten.
  • Als er geen schuim meer op de boter zit verlaag je het vuur.
  • Het ei vanuit de kom voorzichtig in de hete koekenpan laten glijden.
  • Eventueel kun je de dooier met een spatel voorzichtig naar het midden duwen, maar kijk uit dat de dooier niet kapot gaat.
  • Gedurende 4 minuten laten bakken, waarbij het eiwit zal stollen, maar de dooier vloeibaar blijft.
  • Strooi er naar smaak wat zout over.
Trefwoord Spiegelei bakken