Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet een spiegelei bakken?

Een spiegelei bakken hoeft niet moeilijk te zijn, als je weet hoe het moet.
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Spiegelei bakken
Voorbereidingstijd 6 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 Persoon
calorieƫn 158 kcal

Ingrediƫnten

  • 1 Ei
  • Ongeveer 10 Gram Ongezouten roomboter
  • Snufje zout

Instructies

  1. Voorzichtig het ei boven een kom breken, waarbij de dooie heel moet blijven.
  2. Op een middelhoog vuur de boter in een koekenpan laten smelten.
  3. Als er geen schuim meer op de boter zit verlaag je het vuur.
  4. Het ei vanuit de kom voorzichtig in de hete koekenpan laten glijden.
  5. Eventueel kun je de dooier met een spatel voorzichtig naar het midden duwen, maar kijk uit dat de dooier niet kapot gaat.
  6. Gedurende 4 minuten laten bakken, waarbij het eiwit zal stollen, maar de dooier vloeibaar blijft.
  7. Strooi er naar smaak wat zout over.