Gedroogde sojabonen moeten eerst geweekt worden. Daartoe doe je de bonen in een pan met water, en laat dit ongeveer 8 tot 12 uur weken. Bijvoorbeeld een nacht lang.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Internationaal
Trefwoord
Sojabonen koken
Voorbereidingstijd10uur10minuten
Bereidingstijd45minuten
Totale tijd10uur55minuten
Porties4Pertsonen
calorieën221kcal
Ingrediënten
400GramGedroogde sojabonen
Instructies
Doe de bonen in een grote pan en vul er zoveel water bij totdat de bonen net onder water staan. Laat dit een nacht weken.
De volgende dag de bonen afgieten en afspoelen, dan opnieuw in de pan doen met dezelfde hoeveelheid water.
Aan de kook brengen en op een laag vuur laten koken totdat de bonen zacht zijn. Dit duurt normaal gesproken 45 minuten tot een uur.
Afgieten en serveren, of koud laten worden en verder verwerken.