Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet tofu bakken?

Tofu kun je naturel bakken, maar heeft van zichzelf uit eigenlijk weinig smaak. We raden daarom aan om de tofu met kruiden en specerijen op smaak te brengen. Je kunt de tofu ook marineren, zoals we hieronder zullen doen.
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Tofu bakken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 Personen
calorie├źn 121 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Blok Tofu
  • 4 Eetlepels Ketjap manis
  • 4 Eetlepels Sojasaus
  • 2 Eetlepels vissaus
  • Bloem
  • Zonnebloemolie of olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  1. Snij het blok tofu in blokjes of reepjes.
  2. Laat de tofu uitlekken en dep eventueel droog met keukenpapier of een schone theedoek.

  3. In een schaal de ketjap, de vissaus, en de sojasaus mengen, en hierin de blokjes of reepjes tofu doen. Afdekken en een nacht laten staan in de koelkast. Heb je haast heeft de marinade minimaal 2 uur nodig, maar lekkerder is langer.
  4. Af en toe de tofu omscheppen.
  5. Uit de marinade halen en uit laten lekker. Dep eventueel met wat keukenpapier droog.
  6. De tofu in een andere schaal leggen met een eetlepel bloem. Goed omscheppen, en nogmaals een eetlepel bloem toevoegen. Wederom goed omscheppen.

  7. Doe wat olie in een koekenpan en doe de tofu in de koekenpan.

  8. Strooi er nu peper en zout naar smaak over.

  9. Op een matig vuur rondom bruin bakken totdat de tofu een krokant korstje heeft gekregen. Wel regelmatig omscheppen.