Hoe lang moet Koolvis bakken?
In dit recept bakken we vier koolvisfilets. Je kunt hier pasta bij serveren, en een salade.
Een makkelijk recept, waar je eventueel ook een pasta bij kunt serveren.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 23 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 76 kcal
- 4 Koolvisfilets
- 2 Theelepels bloem
- 4 Theelepels Olijfolie
- Zout en peper
De bloem met naar smaak zout en peper mengen, en daarin de koolvisfilets leggen met het vel naar beneden.
De olie in een koekenpan verhitten. Leg de filets met de huid nar beneden in de olie, en bak de vis in 3 tot 5 minuten totdat de vis nagenoeg niet meer doorzichtig is.
Dan de filets omdraaien en nogmaals 1,5 tot 3 minuten bakken. De filets zijn klaar als ze ondoorzichtig zijn geworden.
Om zeker te zijn steken we een metalen pin in de visfilet. Na 10 seconden haal je de pin er weer uit. Violet het gedeelte dat uit de vis komt koud aan, de vis moet nog enkele minuten gebakken worden. Is de pin warm, dan is de vis klaar om te serveren.