Ga terug

Hoe lang moeten uien bakken?

We gebruiken hier witte uien, maar je kunt ook rode uien of andere soorten gebruiken. We bakken de uien op een manier zodat de uien extra lekker karameliseren.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 24 minuten
Totale tijd 39 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 14 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 3 Uien
  • Olijfolie
  • Zeezout

Instructies
 

  • Maak de uien schoon, en snipper de uien.
  • De olijfolie in een koekenpan verhitten op een middelhoog vuur.
  • Voeg de gesnipperde uien en het zeezout aan de olie toe.
  • Laat de stukjes ui een minuut of 2 tot 4 bakken, terwijl je regelmatig met een houten lepel door de uien roert. We noemen dit wel fruiten.
  • Na 2 tot 4 minuten beginnen de uien glazig te worden. Het lijkt alsof je bijna door de stukjes ui kunt kijken.
  • De uien beginnen nu iet wat bruin te worden, doordat ze beginnen te karameliseren.
  • Nu komt het langzame werk. Zet het vuur lager en laat de uien nu nog 20 tot 45 minuten karameliseren. De Baktijd is afhankelijk van de kleur die je wilt bereiken, van enigszins bruin tot donker bruin.
  • Wel regelmatig blijven roeren.
Trefwoord Uien bakken