Ga terug

Hoe lang moeten radijsjes bakken?

De radijsjes bakken we hier met ontbijtspek en cheddar kaas, maar er zijn natuurlijk meer recepten om gebakken radijsjes te maken. Kun je geen dikker gesneden ontbijtspek vinden, neem dan 8 plakjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 569 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 400 Gram Radijsjes
  • 4 Plakken ontbijtspek dikker gesneden zijn
  • 100 Gram Geraspte Cheddar
  • 4 Eetlepels Crème fraîche
  • 2 Eetlepels Fijn gesneden Lente-ui
  • 1 Theelepel Cajunkruiden

Instructies
 

  • Maak de radijsjes schoon en snij ieder knolletjes in vieren.
  • Bak het ontbijtspek in een koekenpan knapperig.
  • Leg daarna het ontbijtspek op wat keukenpapier om uit te laten lekken.
  • Het vet van het ontbijtspek niet weggooien maar hier de partjes radijs in vijf minuten bakken.
  • Na een minuutje de cajunkruiden, en naar smaak peper en zout toevoegen.
  • De geraspte cheddar verdeel je over vier borden.
  • De radijsjes op de cheddar scheppen en daarover doe je de crème fraîche.
  • De fijn gesneden lente-ui strooi je over de crème fraîche.
Trefwoord Radijsjes bakken