Ga terug

Hoe lang moet kipdij bakken?

Dep de kipdijen voor het bakken af met wat keukenpapier.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 P?ersonen
calorieën 450 kcal

Equipment

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 4 Teentjes Knoflook
  • 4 Takjes verse tijm
  • 4 Takjes verse rozemarijn kan ook gedroogd
  • 800 Gram Aardappelen
  • 500 Gram Wortels
  • 4 Kippendijen

Instructies
 

  • De oven voor verwarmen op 200 graden.
  • De teentjes knoflook schoonmaken en persen.
  • Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn.
  • Wortels schoonmaken en in stukken of repen snijden.
  • Maak de aardappelen met een borsteltje schoon en snij de aardappelen in stukken.
  • Leg de kipdijen in een ovenschaal en bestrijk deze met olie. Verdeel ook de helft van de tijm, de knoflook, en de rozemarijn over de kip.
  • De ovenschaal in de oven plaatsen en de kipdij in 45 minuten haar bakken.
  • Na 10 minuten bakken voeg je de aardappelen en de wortels toe. Strooi de rest van de kruiden en de rest van de knoflook erover, en besprenkel het geheel met wat extra olijfolie. Eventueel naar smaak wat peper en zout over het gerecht strooien
  • Terug in de oven en afbakken.
Trefwoord Kipdij bakken