Ga terug

Hoe lang moet Kogelbiefstuk bakken?

Zorg ervoor dat het vlees dat je gaat baken op kamertemperatuur is. Kogelbiefstuk dat in de koelkast bewaard wordt, heeft minimaal een half uur nodig om op temperatuur te komen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 127 kcal

Equipment

  • Braadpan of koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 Kogelbiefstukjes van ongeveer 150 gram stuk
  • Vloeibare boter

Instructies
 

  • Dep de biefstuk aan alle kanten droog met keukenpapier.
  • Op een hoog vuur een koekenpan met 4 eetlepels vloeibare boter verhitten op een hoog vuur.
  • Als de boter bruin kleurt leg je voorzichtig de biefstukjes in de pan.
  • Bak de biefstukken een minuut aan de ene kant, draai de biefstukjes om en bak een minuut aan de andere kant. Dan draai je het vuur wat lager. Het vlees moet nu regelmatig omgedraaid worden. Nog 4 tot 5 minuten bakken in totaal voor een medium biefstuk.
  • De andere baktijden als volgt: Rare, alleen beide kanten dichtschroeien. Medium-Rare, 1 tot 2 minuten per kant. Well done, 4 tot 5 minuten per kant.
Trefwoord Kogelbiefstuk bakken