Ga terug

Hoe lang moet venkel bakken?

Haal de venkel een half uur voordat je gaat bakken uit de koelkast zodat de knol op kamertemperatuur kan komen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 2 Personen
calorieën 40 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 Venkelknollen
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 50 Gram Oude geraspte kaas
  • Scheut witte droge wijn
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Maak de venkelknol schoon en snij vieze plekken van de knol.
  • Snij de venkel in dunne repen, ongeveer een halve centimeter dik.
  • Maak de knoflook schoon, en snij de knoflook in dunnen schijfjes.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan, en verhit de olie.
  • Venkelreepjes toevoegen, en 2 minuten bakken.
  • Knoflookschijfjes toevoegen en het geheel nog 13 minuten laten bakken.
  • Doe er een goede scheut witte wijn bij, en laat het nog even bakken totdat de witte wijn grotendeels verdampt is.
  • Pan van het vuur halen en de geraspte kaas erover strooien.
  • Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Trefwoord Venkel bakken