Ga terug

Hoe lang moeten riblappen braden?

Een uur voor dat je beginnen wilt met braden, haal je de riblappen uit de koelkast. Zo kan het op kamertemperatuur komen.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
calorieën 171 kcal

Equipment

  • Braadpan

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo riblappen in plakken
  • Roomboter
  • 1 Gesnipperde ui
  • 1 Gesnipperd teentje knoflook
  • Kruiden naar smaak

Instructies
 

  • Strooi peper naar smaak op alle kanten van het vlees.
  • Doe de roomboter in een braadpan en verhit dit.
  • Als het schuim van de boter is verdwenen leg je voorzichtig het vlees in de pan.
  • Schroei aan alle kanten het vlees dicht en bruin.
  • Vlees weer uit de pan halen.
  • Fruit nu de gesnipperd ui en knoflook in de braadpan totdat dit glazig is.
  • Het vlees weer voorzichtig in de pan leggen. Doe ruim warm water bij het vlees, warm zodat het vlees niet schrikt. In plaats van water kun je ook warm donker bier gebruiken, wat een nog lekkerder smaak aan het malse vlees geeft.
  • Voeg zou, peper, en kruiden naar smaak aan het vocht toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat het vlees gedurende 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen.
  • Aan het einde van de braadtijd kun je de jus eventueel nog binden.
Trefwoord Riblappen braden