Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet kalkoenfilet bakken?

Kalkoenfilet voor het bakken ruimschoots de tijd geven om op kamertemperatuur te komen. Dus 30 tot 45 minuten voor het bakken uit de koelkast halen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Kalkoenfilet bakken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 141 kcal

Ingredi├źnten

  • 1200 Gram Kalkoenfilet

Bereiding

  1. Het vlees droog deppen met keukenpapier.

  2. Eventueel het vlees marineren, doe je dat niet het vlees aan alle kanten met kruiden naar smaak bestrooien, en wat zout.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan.

  4. Als de olie heet geworden is de kalkoenfilet rondom bruin aanbraden.
  5. Als het vlees aan alle kanten bruin is laat je het vlees nog ongeveer 15 minuten sudderen.
  6. Haal het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie.
  7. Nu kun je nog uien of champignons bakken, en eventueel een saus maken.
  8. Na een paar minuten haal je het vlees uit het aluminiumfolie en snij de kalkoenfilet in plakken.