Ga terug

Hoe lang moet risotto koken?

Wat we hier vermelden is een basisrecept om risotto te koken, er zijn daarnaast nog talloze andere recepten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 347 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 300 Gram Risottorijst
  • 75 Gram Geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 Milliliter Droge witte wijn
  • 1 Liter Water
  • 1 Groentebouillonblokje
  • 1 Ui
  • 1 Teentje Knoflook
  • Klont boter

Instructies
 

  • Ui schoonmaken en snipperen.
  • Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
  • In 1 liter bijna kokende water het bouillonblokje oplossen, en warm houden.
  • In een gewone pan klontje boter verhitten en hier ui en knoflook fruiten.
  • De risottorijst toevoegen en dit een paar minuten meebakken.
  • Afblussen met de wijn. De wijn laten opnemen door de risotto.
  • Als dit opgenomen is, een soeplepel bouillon toevoegen. Af en toe roeren, totdat de bouillon bijna opgenomen is door de rijst.
  • Opnieuw soeplepel bouillon toevoegen, en weer roeren.
  • Dit herhalen we nog een paar keer, totdat de risotto in totaal 25 minuten heeft gekookt.
Trefwoord Risotto koken