Ga terug

Hoe lang moeten kokkels koken?

Kokkels kook je natuurlijk net als mosselen in een grote pan.
Voorbereidingstijd 12 uur 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 12 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 64 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 500 Gram Kokkels
  • 1 Glas Witte wijn

Instructies
 

  • Spoel en was de kokkels. Laat de kokkels vervolgens een nacht in ruim water met zout staan om de laatste resten zand eruit te krijgen.
  • Water wegspoelen en de kokkels nogmaals goed wassen.
  • Vers water met een glas witte wijn in een grote pan doen. Eventueel wat vers gesneden groenten aan het water toevoegen. Voeg ook water peper aan het water toe.
  • De kokkels toevoegen en aan de kook brengen.
  • De kokkels 4 tot 5 minuten laten koken.
  • Daarna boven een vergiet afgieten.
  • Kokkels die niet zijn open gegaan gooi je weg.
Trefwoord Kokkels koken