Ga terug

Hoe lang moet picanha bakken?

Picanha kun je op de barbecue bereiden, in de koekenpan, in de oven, en in een braadpan.
Hieronder laten we zien hoe picanha gebakken wordt in de oven.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Wachttijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 487 kcal

Equipment

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 500 Gram Picanha

Instructies
 

  • Picanha ruim vooraf uit de koude koelkast halen.
  • Oven voor verwarmen tot 90 graden.
  • Met een scherp mes in de vetrand van het vlees een ruitmotief snijden. Probeer niet door de vetrand te snijden.
  • Een braadpan, olie of boter is niet nodig, verhitten op een hoog vuur. Doe dit gedurende 2 tot 3 minuten en zet het vuur daarna lager.
  • Leg het vlees met de vetrand in de pan en bak het vlees 2 minuten. Daarna omdraaien en de andere kant 4 minuten bakken.
  • Doe het vlees in een ovenschaal, maar met de vetrand naar boven.
  • Plaats de ovenschaal in de oven. Controleer met een vleesthermometer wanneer te vlees in de kern een temperatuur bereikt heeft van 50 tot 52 graden.
  • Dan de ovenschaal uit de oven halen en het vlees losjes afdekken met aluminiumfolie. 5 Minuten laten rusten.
  • Dan kan het vlees tegen de draad in in plakken gesneden worden.
Trefwoord picanha bakken