Ga terug

Hoe lang moet komkommer koken?

Gekookte komkommer is een bereidingswijze die o.a. uit Duitsland afkomstig is. Bijzonder lekker gerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 178 kcal

Equipment

  • Pan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1,5 Verse komkommer
  • 1 Ui
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Ei
  • Scheutje Citroensap
  • 0,5 Bosje Peterselie
  • 1 Theelepel Bloem
  • 1 Theelepel Bouillonpoeder
  • Lactosevrije melk of gewone halfvolle melk
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Instructies
 

  • De komkommer goed wassen en schoonmaken.
  • Je kunt daarna de komkommers schillen, maar zoals mijn moeder al zei, in de schil zitten de meeste vitaminen en mineralen. Onze aanbeveling om dus niet te schillen.
  • Snij de komkommer in plakken van ongeveer een centimeter dikte.
  • Doe ongeveer twee centimeter water in een grote pan met een theelepel bouillonpoeder.
  • Doe de plakjes komkommer in de pan en kook de komkommers in ongeveer 10 minuten.
  • Ondertussen ui en knoflook schoonmaken en snipperen.
  • Bak deze in wat olie glazig in een koekenpan.
  • Peterselie wassen en fijn hakken.
  • Na het koken neem je de pan met komkommer van het vuur, maar niet afgieten.
  • Een scheutje citroensap toevoegen.
  • Doe de gehakte peterselie bij de glazige uien, en voeg een theelepeltje bloem toe.
  • Op een zacht vuur mengen en een goed scheut van het kookvocht van de komkommers toevoegen.
  • Blijf roeren totdat de saus glad is geworden.
  • Nog een scheut kookvocht toevoegen, een scheutje melk totdat de saus gebonden is. Wel blijven roeren.
  • Eiwit en eidooier van een ei in twee kommen doen, het eiwit hebben we niet nodig.
  • De dooier loskloppen en door de saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper, en blijven roeren tot de saus dikker begint te worden. Dan pan van het vuur nemen.
  • De komkommers nu wel afgieten en door de saus mengen.
Trefwoord komkommer koken