Ga terug

Hoe lang moet braadworst bakken?

Tijdens het bakken kan braadworst gaan spetteren. Belangrijk is bovendien dat de worst van buiten mooi bruin is, en van binnen niet rauw en rood maar ook gaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Braadworst
calorieën 297 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 Grote braadworst

Instructies
 

  • Om het spetteren te voorkomen, de rauwe braadworst in een koekenpan of braadpan leggen.
  • Water toevoegen totdat de worsten net onder water staan.
  • Vuur aanzetten.
  • Als de worst begint te sudderen, dit zal na een minuut of zes zijn, halen we de braadworst uit de pan. Dat zal misschien niet echt lekker eruit zien, maar we zijn nog niet klaar.
  • Leg de worst even aan de kant en gooi het water uit de koekenpan of braadpan.
  • De pan weer op het vuur en er ruim boter in smelten.
  • Je kunt nu de worst in het geheel bakken, maar aangezien de worst al gaar is kun je deze ook in plakken of stukken snijden.
  • Nu de worst rondom mooi bruin bakken. Eventueel boter erbij doen. Zo krijg je bovendien een mooie jus, bijvoorbeeld voor de stamppot.
Trefwoord braadworst bakken