Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet mungbonen koken?

Bij gedroogde mungbonen moet je er rekening mee houden dat deze eerst geweld moeten worden.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Trefwoord Mungbonen koken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Weektijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 40 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 349 kcal

Ingredi├źnten

  • 400 Gram Mungbonen

Instructies

  1. De bonen eerst goed wassen, er kan namelijk best wel een hoop viezigheid uit gedroogde bonen komen.

  2. Dan de bonen in water zetten om te laten weken, waarbij het weer kan afhangen van datgene dat je ermee wilt maken. Hele mungbonen moet je ongeveer 24 uur weken, eventueel in een soortmarinade van water en kruiden. Kook je soep met mungbonen kun je de bonen korter weken of langer laten koken.

  3. Als de bonen zacht zijn spoel je ze nog eens goed af.

  4. Water aan de kook brengen en voorzichtig de bonen toevoegen.

  5. De mungbonen moeten, afhankelijk van weektijd, 20 minuten tot 30 minuten gekookt worden. Heb je de bonen vooraf niet geweekt kan de kooktijd ruim een uur bedragen.