Ga terug

Hoe lang moet koolrabi koken?

Proef de smaak van de lente.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 27 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo Koolrabi
  • Water
  • Eventueel wat zout

Instructies
 

  • Het blad en de stengels van de knollen snijden, en de koolrabij schillen.
  • Snij de koolrabi in plakken of stukjes en was de groente.
  • Doe een laag water in de pan en breng dit aan de kook. Eventueel kun je nog een snufje zout toevoegen.
  • Als het water kookt voeg je voorzichtig de plakken of stukjes koolrabi aan toe. Doe de deksel op de pan en verlaag het vuur als het water weer kookt. De groente moet zachtjes blijven koken.
  • Kook de koolrabi gedurende 10 tot 13 minuten.
  • Giet de koolrabi af.
Trefwoord Koolrabi koken