Ga terug

Hoe lang moet runderrollade bakken?

Je kunt runderrollade kant en klaar bij de supermarkt en bij de slager kopen. Een goede slager heeft zelfs vaak keuze uit rollade met verschillende kruiden.
Je kunt de rollade ook helemaal zelf rollen, het vlees eerst marineren in bijvoorbeeld rode wijn. Dit kost vanzelfsprekend meer tijd.
Bereidingstijd 45 minuten
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 160 kcal

Equipment

  • Braadpan

Ingrediënten
  

  • 1000 Gram Runderrollade
  • Olie of boter

Instructies
 

  • Laat het vlees geruime tijd op kamertemperatuur komen.
  • Laat de boter of de olie goed warm worden in een braadpan.
  • Leg voorzichtig de rollade in het vet, en schroei de rollade aan alle kanten dicht.
  • Nu het vuur ietwat verlagen, en voeg wat extra boter toe. Bij olie is dit niet nodig.
  • De runderrollade regelmatig omkeren, of een stukje omdraaien.
  • Laat de rollade nog rustig 30 tot 35 minuten sudderen.
  • Laat de rollade nadat je deze uit de pan hebt gehaald, en in aluminiumfolie hebt verpakt, nog een 5 tot 10 minuten rusten.
Trefwoord Runderrollade bakken