Ga terug

Hoe rijstepap maken?

Basis voor het maken van rijstepap recept
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 14 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
calorieën 160 kcal

Equipment

  • 1 Pan
  • 1 Houten spatel

Ingrediënten
  

  • 150 Gram Rijst met ronde korrel of basmati rijst
  • 500 Milliliter Melk
  • 1 eetlepel Gewone, basterd of bruine suiker
  • 1 snufje Zout

Instructies
 

  • Voeg de 150 Gram Rijst met ronde korrel of basmati rijst en 500 Milliliter Melk in een pan met dikke bodem
  • Breng aan de kook en voeg de 1 eetlepel Gewone, basterd of bruine suiker en 1 snufje Zout toe
  • Voor een zachte rijst kook je het minimaal 14 minuten, voor een iets hardere rijstkorrel hou je 12 minuten aan.
  • Indien gewenst de gekookte rijst laten afkoelen
Trefwoord rijstebrij, rijstebrij maken, rijstepap maken