De rollade minimaal 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast halen, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
Oven voor verarmen op 100 graden. De rollade met keukenpapier droog deppen. De roomboter in een braadpan verhitten, en de rollade kort op een hoog vuur aan alle kanten dicht schroeien. Doe vervolgens de rollade in een braadslee voor de oven, en plaats de slee in het midden van de oven. Het vlees moet gegaard worden tot 53 graden, en dat duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Hiervoor heb je dus een kernthermometer nodig. In de tussentijd de paddenstoelen schoonmaken, en in plakjes snijden.
Doe 10 gram boter in een steelpan, en smelt dit.
Maak ui en knoflook schoon en snipper beide.
Doe ze in de steelpan en bak ze gedurende een paar minuten.
De paddenstoelen toevoegen, even meebakken, en de rode wijn toevoegen.
Laat dit tot twee derde inkoken.
Afblussen met de runderfond.
Tomatenpuree toevoegen.
Nu weer twee derde laten inkoken, en vervolgens met de slagroom afblussen.
Nog even roeren en de jus is klaar.
Haal het vlees uit de oven, verpak het in aluminiumfolie en laat het nog 10 minuten rusten. Snij het vlees in niet al te dikke plakken, en serveer het met wat paddenstoelenjus erover.