Ga terug

Hoe Lende rollade braden?

In dit recept bereiden we de lende rollade met een paddenstoelenjus, een heerlijk gerecht.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Rollade
calorieën 126 kcal

Equipment

  • Braadpan
  • Braadslee

Ingrediënten
  

  • 1 Lende rollade
  • 25 Gram Verse champignons
  • 25 Gram Verse shiitake
  • 50 Gram Roomboter
  • Kleine ui
  • 1 Teentje Knoflook
  • 100 Milliliter Slagroom
  • 25 Gram Boter
  • 0,5 Liter Runderfond
  • 1 Theelepel Tomatenpuree
  • 50 Milliliter Rode wijn

Instructies
 

  • De rollade minimaal 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast halen, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  • Oven voor verarmen op 100 graden.
  • De rollade met keukenpapier droog deppen.
  • De roomboter in een braadpan verhitten, en de rollade kort op een hoog vuur aan alle kanten dicht schroeien.
  • Doe vervolgens de rollade in een braadslee voor de oven, en plaats de slee in het midden van de oven.
  • Het vlees moet gegaard worden tot 53 graden, en dat duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Hiervoor heb je dus een kernthermometer nodig.
  • In de tussentijd de paddenstoelen schoonmaken, en in plakjes snijden.
  • Doe 10 gram boter in een steelpan, en smelt dit.
  • Maak ui en knoflook schoon en snipper beide.
  • Doe ze in de steelpan en bak ze gedurende een paar minuten.
  • De paddenstoelen toevoegen, even meebakken, en de rode wijn toevoegen.
  • Laat dit tot twee derde inkoken.
  • Afblussen met de runderfond.
  • Tomatenpuree toevoegen.
  • Nu weer twee derde laten inkoken, en vervolgens met de slagroom afblussen.
  • Nog even roeren en de jus is klaar.
  • Haal het vlees uit de oven, verpak het in aluminiumfolie en laat het nog 10 minuten rusten.
  • Snij het vlees in niet al te dikke plakken, en serveer het met wat paddenstoelenjus erover.
Trefwoord Lende rollade braden