Ga terug

Hoe Zigeunerschnitzel bakken?

In dit recept gebruiken we geen kalfsvlees maar varkensschnitzels van de slager, ongepaneerd. Het recept is geschikt voor 3 personen.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Duits
Porties 3 Personen
calorieën 213 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

Voor de Zigeunerschitzels

  • 3 Varkensschitzels
  • 1 Geklutst ei
  • Paneermeel
  • Bloem
  • Zout en peper
  • Vloeibare boter

Voor de Paprikasaus

  • 2 Rode paprika's in reepjes gesneden
  • 1 Grote ui schoon gemaakt in de grove stukken gesneden
  • 1 Teentje Knoflook schoongemaakt en fijn gehakt
  • 200 Milliliter Water
  • Half Groentebouillonblokje
  • 100 Gram Champignons schoon geboend en in stukjes gesneden
  • 2 Augurken in stukjes gesneden
  • 1 Theelepel Mild paprikapoeder
  • Halve theelepel Gemalen chiliflakes
  • 2 Eetlepels Tomatenpuree
  • 1 Theelepel Maizena
  • 2 Eetlepels ketchup
  • Olijfolie

Instructies
 

Bereiding saus

  • Een scheut olijfolie in een koekenpan verhitten en hierin ui en knoflook gedurende 5 minuten fruiten.
  • De paprika en de champignons toevoegen en 3 minuten mee laten bakken.
  • Paprikapoeder, chili flakes, tomatenpuree, en ketchup toevoegen en een minuut mee bakken.
  • Het halve bouillonblokje erboven verkruimelen, en het water erbij gieten.
  • Nu goed doorroeren totdat de saus egaal wordt.
  • De stukjes augurk toevoegen en 5 minuten op een zacht vuur laten pruttelen.
  • Maizena met een eetlepel water vermengen, en hiermee de saus dikker maken. Verwarm de saus nog ongeveer 5 minuten.

Bereiding schnitzels

  • Bestrooi de schnitzel met zout en peper aan beiden kanten.
  • Neem drie diepe borden. Doe er achtereenvolgens bloem in, het geklutste ei, en het paneermeel.
  • Haal het vlees eerst door de bloem met beide kanten, dan door het geklutste ei met beide kanten, dan door het paneermeel met beide kanten. Kop de schnitzel nu goed uit zodat overtollig paneermeel er weer afvalt.
  • Boter in en koekenpan verhitten en op een middel hoog vuur de schnitzels aan beide kanten aanbakken.
  • Vuur verlagen en de schnitzels in 8 minuten bakken, wel af en toe omdraaien.
  • Uit laten lekken op keukenpapier, op 3 borden leggen, en de saus erover scheppen.
Trefwoord Zigeunerschnitzel bakken