Ga terug

Hoe kwartel bakken?

Kwartel wordt vaak puur natuur gebakken, dus zonder kruiden en andere toevoegingen. Hier voegen we wat verse rozemarijn toe.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Rustijd 10 minuten
Totale tijd 58 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 190 kcal

Equipment

  • Braadpan

Ingrediënten
  

  • 4 Kwartels
  • 5 Eetlepels Goede olijfolie
  • 3 Takjes Rozemarijn
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Ruim een half uur voor het bakken uit de koelkast halen om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Het gevogelte met keukenpapier droog deppen
  • Doe een goede scheut olijfolie in een braadpan, verhit dit op een hoog vuur, en leg voorzichtig de kwartels in de braadpan.
  • Op een hoog vuur in ongeveer 3 minuten aan beide kanten bruin bakken.
  • Vuur verlagen, de takjes rozemarijn in de olie doen, en het vlees met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten braden.
  • Om de vijf minuten wat bakvet uit de pan met een lepel over de kwartels gieten.
  • Haal het gevogelte uit de pan, voeg zout en peper naar smaak toe, en dek het af met aluminiumfolie.
  • Laat het 5 tot 10 minuten rusten voordat het geserveerd wordt.
Trefwoord Kwartel bakken