Ga terug

Hoe lang moet knolraap koken?

Knolraap koken doen we door de groente aan bovenzijde en onderzijde eerst van blad en wortel te ontdoen, en vervolgens de groente goed te wassen. Als je de groente wilt schillen, gebruik dan een dunschiller. In het onderstaande recept koken we de groente en bereiden het dan met honing en hazelnoten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 210 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 800 Gram Knolraap
  • 25 Gram Roomboter
  • 100 Milliliter Water
  • 1 Eetlepel Vloeibare honing
  • 50 Gram Ongebrande Hazelnoten
  • Zout en peper
  • 1 Takje Verse tijm

Instructies
 

  • Maak de groente schoon en snij de rapen of in partjes, of in plakjes. Niet al te dik, ongeveer een centimeter is voldoende.
  • De boter in een pan verhitten en hierin de groente een minuut laten bakken op een zacht vuur.
  • Water en de honing toevoegen en goed omscheppen.
  • Op een zacht vuur tegen de kook ongeveer 5 minuten laten sudderen, met de deksel op de pan.
  • Daarna de deksel eraf halen en nog 3 minuten laten garen. Daarbij mag het vocht verdampen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Hak de noten grof, en rooster deze in een koekenpan zonder boter of olie.
  • Haal de blaadjes van het takje tijm.
  • De meiknolletjes in een schaal doen, er eerst de hazelnoten, en daarna de blaadjes tijm over strooien.
Trefwoord Knolraap koken