Ga terug

Hoe lang moeten Kapucijners koken?

Kapucijners koken, dat doen we in dit recept met gedroogde kapucijners. Kapucijners uit de diepvriezer, kun je bevroren in een pan met water aan de kook brengen en 5 tot 10 minuten laten koken.
Voorbereidingstijd 12 uur 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 13 uur 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 104 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 400 Gram gedroogde Kapucijners

Instructies
 

  • Was allereerst de gedroogde kapucijners, zodat stof en dergelijke uit de peulvruchten gewassen kan worden.
  • Vul een pan met ruim water, doe de groente in de pan, en doe de deksel op de pan.
  • Laat de kapucijners nu 8 tot 12 uur weken.
  • Na de weektijd zet je de pan op het vuur en brengt hetzelfde water aan de kook. Het water hoeft dus niet ververst te worden.
  • Kook de peulvruchten in 60 tot 90 minuten gaar op een laag tot middelhoog vuur.
  • Afgieten in een vergiet, en serveren of verder bereiden in een ander gerecht.
Trefwoord Kapucijners koken