Ga terug

Hoe lang moet bloemkool frituren?

Voor bloemkool frituren kun je een friteuse gebruiken, maar je kunt ook de olie in een braadpan verhitten. Gebruik geen frituurvet, maar bij voorkeur zonnebloemolie.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 400 kcal

Equipment

  • friteuse

Ingrediënten
  

  • 1,5 Liter Zonnebloemolie
  • 100 Gram Tarwebloem
  • 100 Gram Maizena
  • 1 Theelepel Bakpoeder
  • 2 Theelepel Knoflookpoeder
  • 250 Milliliter Kraanwater
  • 800 Gram Bloemkoolroosjes
  • Zout
  • Zoete chilisaus

Instructies
 

  • De olie in een friteuse of braadpan verhitten tot 180 graden.
  • De bloem, de maizena, het bakpoeder, en het knoflookpoeder in een kom mengen. Eventueel kun je nog naar smaak een snufje zout toevoegen.
  • Water toevoegen en tot een glad beslag roeren.
  • De bloemkool eventueel nog in niet al te grote roosjes snijden.
  • Haal een roosje door het beslag, en doe het roosje voorzichtig in het hete vet. In twee tot drie minuten bakken en dan uit laten lekken op keukenpapier.
  • Dit doe je ook met de rest van de roosjes.
  • Serveren met de chilisaus.
Trefwoord Bloemkool frituren