Ga terug

Hoe lang moet Lamskotelet bakken?

Als je het vlees in de koelkast hebt bewaard, moet je de lamskotelet ruim vooraf uit de koelkast halen. Het vlees moet op kamertemperatuur zijn als je het gaat bakken. Dat is overigens ook van toepassing als het uit de vriezer komt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 87 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 8 Lamskoteletjes van ongeveer 75 gram stuk
  • 50 tot 75 Gram Ongezouten roomboter
  • Zout en zwarte peper

Instructies
 

  • Voordat we het vlees gaan bakken kan de lamskotelet worden droog gedept met keukenpapier.
  • Bestrooi het vlees aan beide kanten met wat zout en met zwarte peper.
  • Doe de roomboter in een koekenpan en verhit dit op een hoog vuur. Neem wel een grotere koekenpan, want de koteletjes moeten er natuurlijk wel inpassen.
  • Als het schuim van de boter weggetrokken is leg je voorzichtig de koteletjes in de boter.
  • Anderhalve minuut op een hoog vuur bakken, dan het vlees omdraaien en de andere kant ook anderhalve minuut op een hoog vuur bakken.
  • Prik overigens niet met een vork in het vlees. Het vlees zou daardoor vocht verliezen en minder mals worden.
  • Wel moet je tijdens het bakken zoveel mogelijk de boter in de pan in beweging houden.
  • Ondertussen een bord verwarmen, en hier na het bakken de koteletjes op leggen. Helemaal afdekken met aluminiumfolie, en het vlees 5 minuten laten rusten en nagaren.
  • Nu kun je de jus nog over het vlees verdelen.
Trefwoord Lamskotelet bakken