Ga terug

Hoe lang moet Fricandeau bakken?

Zorg ervoor dat het vlees ongeveer een uur op temperatuur kan komen, als het uit de koelkast komt.We gaan hier uit van een stuk vlees van ongeveer een kilo.Wil je het vlees rosé? Dan moet de kerntemperatuur 60 graden zijn. Dit kun je met een kernthermometer meten nadat het vlees uit de oven komt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 128 kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo Fricandeau

Instructies
 

  • Eventueel het vlees droog deppen.
  • Oven voor verwarmen op 160 graden.
  • Het vlees aan alle kanten bestrooien met zout en peper.
  • Doe boter in een koekenpan en verhit dit.
  • Het vlees rondom aanbraden, zodat aan alle kanten het vlees mooi bruin is geworden.
  • Het vlees uit de pan halen en in een ovenschaal doen. Voeg nog wat boter toe.
  • Plaats het vlees gedurende 30 tot 40 minuten in de oven.
  • Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie, en laat het 10 minuten rusten.
  • Daarna kan het vlees geserveerd worden.
Trefwoord Fricandeau bakken