Ga terug

Hoe lang moeten pijnboompitten bakken?

Hier bakken we de pijnboompitten. Wil je ze roosteren hoef je de pitten alleen maar in een hete koekenpan te roosteren totdat ze mooi bruin geworden zijn, dus zonder gebruik van olie of boter.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 635 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 Eetlepels Pijnboompitten
  • 1,5 tot 2 Eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm een koekenpan op een laag vuur.
  • Doe de pijnboompitten voorzichtig in de warme pan, en voeg de olijfolie toe.
  • Hou de koekenpan scheef zodat de olie en de pitten goed gemengd worden.
  • Tijdens het bakken continue de pitten omscheppen.
  • Als de olie begint te borrelen, haal je de pan van het vuur. Laat de pitten nog 30 seconden in de olie staan, en laat de pijnboompitten daarna uitlekken op keukenpapier.
Trefwoord Pijnboompitten bakken