Ga terug

Hoe lang moeten harricots verts koken?

Denk er aan dat je deze bonen niet schoonmaakt en dan doormidden breekt. De groente wordt in lange bonen gekookt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 Personen
calorieën 37 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo Harricots verts
  • Klontje Roomboter

Instructies
 

  • De bonen schoonmaken, aan bovenkant en benedenkant van iedere boon een klein stukje afsnijden, en wassen.
  • Water in een grote pan aan de kook brengen.
  • Als het water kookt voorzichtig de harricots verts in het kokende water doen, en vier tot zes minuten laten koken.
  • Afgieten en terug doen in de pan. Klontje roomboter erbij doen en met de deksel op de pan een paar minuten laten nagaren.
  • Eventueel de bonen bestrooien met nootmuskaat.
Trefwoord harricots verts koken