Ga terug

Hoe lang moet hamburger bakken?

Hamburger kun je op veel verschillende manieren bakken. Natuurlijk in de koekenpan, maar ook op de barbecue, in de airfryer, en in de oven.
Hier gaan we van het bakken in de koekenpan uit, en maken we de hamburgers helemaal zelf.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 294 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 500 gram Rundergehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 Ei
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Ui
  • Klontje boter

Instructies
 

  • Ui en knoflook schoonmaken. Ui snipperen en knoflook met een knoflookpers persen.
  • In een grote kom het gehakt mengen met ui, knoflook, zout en peper naar smaak.
  • Meng vervolgens het ei erdoor.
  • Goed mengen en vervolgens per persoon 125 gram mengsel afwegen.
  • Vorm een balk van het gehakt en druk het gehakt in een hamburgerpers. Zo krijg je mooie en egale hamburgers.
  • Afdekken met vershoudfolie en 30 minuten laten rusten.
  • Klontje boter in een koekenpan laten smelten, en de hamburgers aan beide kanten goudbruin bakken in ongeveer 4 minuten per kant. Dus 8 minuten totaal.
Trefwoord hamburger bakken